Stichting tot Steun aan de VJK beheert verschillende percelen en gebouwen aan de Stegerdijk in Stegeren: de kampterreinen van de VJK, een stuk eikenbos en boerderij ’n Oeverdinck met bijgebouwen. Deze zijn in eigendom van Stichting VJK en Stichting tot Steun aan de VJK. Boerderij en kampterreinen vormen samen de plek die al ruim zestig jaar de locatie is van de VJK-zomerkampen.

De Boerderijcommissie is een uitvoerend orgaan van de Stichting tot Steun. Zij verhuurt boerderij en kampterreinen en zorgt voor het onderhoud met als doel het eigendom ook op lange termijn in goede staat te behouden.
Het beheer van de kampterreinen betekent onder meer het onderhoud van het grasveld (zaaien, mesten, maaien), van het pad (egaliseren) en van het bos (snoeien, kappen, planten).
Het beheer van de boerderij en de schuren varieert van kleine karweitjes (lampen vervangen, schoorsteen vegen) tot grotere klussen (schilderwerk binnen en buiten, lekkages verhelpen) en nóg grotere klussen (onderhoud aan het dak, aanschaf van een nieuwe cv-installatie).
De Boerderijcommissie wordt in haar taak gesteund door de familie Dunnewind.

Meer informatie over de Boerderijcommissie bij: Cornelie Peeck, klik hier.

Voor alle informatie over de verhuur van de boerderij, klik hier.